Káva Colombia Swiss Water Decaf 0,5kg zrnková

ico Doporučujeme
ico Náš tip
ico Novinka
img
 

Ideální vánoční dárek !!! Káva vhodná pro osoby se zdravotními problémy, či ženy v těhotenství. Bezkofeinová. Colombia 100% arabica je z 99,9 % zbavena kofeinu, ale je stále 100% chutná

Cena s DPH 215 Kč
Cena bez DPH 187 Kč
Skladem

množství 
 
 
Kategorie: Kávy
Kód: *Káva 0.5Kg Decaf
Záruka:
Výrobce:
 
 

Bezkofeinová káva 

- Colombia 100% arabica je z 99,9 % zbavena kofeinu, ale je stále 100% chutná! 

Vhodná pro osoby se zdravotními problémy, či ženy v těhotenství. 

Colombia decaf se vyznačuje jemnou kyselostí a o něco intenzivnější hořkou příchutí, výrazná nasládlost. Aroma: vůně po medu, lékořici, tmavém chlebu, pomerančích a třešních, v pozadí kouřové a zemité vůně.

Káva se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách od severu k jihu země podél horských pásem Kolumbijských And. Přesto, že je Kolumbie především nechvalně známa, jako producent koky respektive heroinu, jejím hlavní zemědělským vývozním artiklem je káva. Kolumbie se řadí ke světově největším producentům a v tomto žebříčku zaujímá dokonce druhé místo. Přes velké množství kávy které se ze země vyveze, se Kolumbie úspěšně snaží zaměřovat na kvalitu. To, ale neznamená, že všechna káva z Kolumbie je kvalitní, velké množství méně kvalitní kávy končí v supermarketech a nekvalitních směsích.
Odstranění kofeinu je docílenou procesem zpracování s použitím tzv. SWISS WATER. Tento proces s použitím „Švýcarské vody“ je 100% nezávadný a nevyužívá žádné chemikálie. Zároveň zaručuje zachování výjimečné a specifické chuti při odstranění 99,9% kofeinu. Většina ostatních procesů používá k odstranění kofeinu chemická rozpouštědla jako dichlormethan nebo ethylacetát.

Technologie výroby bezkofeinové kávy ve zkratce: Prvním způsobem odstraňování kofeinu je tzv. nepřímá metoda pomocí organických rozpouštědel. Nejprve se zelené zrno napařuje vodními párami, aby zvětšilo svůj objem a rozevřelo se, což umožní lehčí průnik a kontakt rozpouštědla, které na sebe váže kofein. Potom se kofein s rozpouštědlem oddělí od zrna, které bylo opět napařováno, ale v tomto případě za účelem odstranění i případných zbytků rozpouštědla. Toto se několikrát opakuje až do odstranění posledních stop rozpouštědel a poté následuje sušení zrn. Další metodou je tzv. „mokrá“ metoda. Principem této poměrně drahé metody je namáčení zrn ve vodě /která však s sebou strhává i část vonných látek/za účelem vyluhování kofeinu. Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají. Dekofeinizace může probíhat i za pomocí superkritických plynů.